دو حادثه بزرگ و سرنوشت ساز،انقلاب و دفاع مقدس



سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری در حال برگزاری است، این جشنواره پس از تجربه موفق دو دوره گذشته با تعریفی متفاوت از تولیدات، و به‌منظور ارزیابی توان‌مندی حوزه‌های هنری استانها سیر اجرایی خود را آغاز نموده است.
در دوره‌های گذشته کمیته ادبیات، علاوه بر بررسی کتب منتشره در حوزه‌های مختلف ادبی، آثار و تولیدات استان‌ها را در حوزه‌های پژوهشی و خاطره با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را برعهده داشت. شکل‌گیری کمیته فرهنگ و مطالعات پایداری، می‌تواند قدمی باشد برای جهت‌گیری فعالیت‌های حوزه‌های استانی برای جمع‌آوری اسناد و مدارک و خاطرات دو حادثه بزرگ و سرنوشت‌ساز تاریخ معاصر، یعنی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.
لازم به ذکر است زنجانی تاکنون این آثار را در پرونده خود داشته است:
فعالیت‌های مرتبط:
1- مدیر ادبیات بنیاد حفظ آثار خراسان رضوی
2- مدیر ادبیات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس
3- رییس ستاد برگزاری دو دوره کتاب سال دفاع مقدس 11 و 12
4- مسوول برگزاری دو کنگره شعر دفاع مقدس دوره 16 و 17
5- دبیر اجرایی جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس
6- همکاری در تولید 16 جلد کتاب نشانه‌ها، خاطرات مادران و پدران چند شهید
7- تالیف کتاب‌های: 1- مرز مقاومت (خاطرات سردار همدانی) 2- خاطرات شهدای دامپزشکی 3- همیشه مسافر (زندگی‌نامه داستانی شهید چمران) 4- تدوین و ویرایش کتاب روز خدا (خاطرات دانشجوی پیرو خط امام- دکتر یزدان‌پرست)



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره